Raspeballer med bacon !

skjermbilde-2016-12-19-kl-17-38-14

Raspeball, komle, kompe, potetball, klubb, kjært barn har mange navn. Dette er tradisjonsmat i hele landet, men tilbehør og serveringsmåter varierer fra sted til sted. I denne oppskriften har vi fylt raspeballene med terninger av kokt lettsaltet sideflesk, og servert dem med rørte tyttebær og sukker.

SLIK GJØR DU:

1. Legg lettsaltet sideflesk i en kjele, hell på kaldt vann og kok opp. Skum godt av og kok kjøttet i ca. 2 1/2 time, eller til det er mørt.

2. Ta sideflesket ut av kjelen og legg det på en tallerken til avkjøling. Skjær sideflesket i små terninger.

3. Skrell potet, og riv rå poteter på råkostjern eller i en foodprocessor. Riv eller mos kokt potet og bland dem sammen med revne rå poteter, mel og salt.

4. Form blandingen med hendene til 8 like store baller. Lag en liten fordypning i hver ball, legg i flesketerninger og klem igjen hullet.

DU TRENGER:

ca. 750 g rå potet
ca. 300 g kokt potet
ca. 3 dl byggmel
2 ss hvetemel
1 ts salt
1 l kjøttkraft (etter trekking av lettsaltet sideflesk)

Jeg har aldri hatt bacon i komlene. Høres utrolig godt ut og jeg elsker komler!

 

GodJul :)