SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

spaghetti-alla-puttanesca-mork

 

500 g spagetti, bruk gjerne økologisk.

1 dl olivenolje
5 hvitløksfedd
2 røde chili
4 ansjosfileter
1 ss tomatpuré
1 ss sukker
2 kurver piccolotomater eller cherrytomater
2 ss kapers
3 ss sorte oliven, uten stein
salt og nykvernet pepper
1 håndfull flatbladet persille

Slik gjør du:

Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok spagetti som anvist på pakken. Ta vare på litt av kokevannet fra pastaen.
Mens spagettien koker lager du sausen. Varm olivenolje i en stor stekepanne til medium varme. Press hvitløken gjennom en hvitløkpresse eller finhakk den til det blir puréaktig. Kutt chili i tynne skiver, behold gjerne frøene for en spicy variant. La dette surre 1 minutt i oljen.
Del ansjosfiletene i små biter og la det surre i pannen til de ”smelter” sammen. Tilsett tomatpuré og sukker, bland godt sammen.
Del cherrytomatene i to og ha det over i pannen. Dekk gjerne til med et lokk og la det surre i 4-5 minutter, til tomatene ”slipper” væsken.
Tilsett kapers. Del gjerne oliven i to. Tilsett en halv øse kokevann fra pastaen i sausen. Hell pastaen over i sausen og bland godt sammen. Krydre med salt og rikelig med nykvernet pepper.
Topp pastaretten med grovhakket persille.

SNX :)