Tiamin/alkolisme

Tiamin eller vitamin B1 er et vannløselig vitamin første funnet. Mangel på dette vitaminet er kjent for å forårsake sykdommen «beriberi», som hovedsakelig påvirker nervesystemet, hjerte og mage. Tiamin er nødvendig for mange biokjemiske prosesser som foregår i kroppen vår. Den aktive formen av vitamin tiamin pyrofosfat ‘fungerer som conenzyme i karbohydratmetabolismen. Det også nødvendig å avgi energi fra glukose, og for nedbrytning av fett. Det er således essensielt vitamin for produksjon av energi, og samtidig opprettholder normal funksjon av fordøyelsessystemet, nervesystemet og kardiovaskulær sykdom. Det er imidlertid bare planter, bakterier og sopp er utstyrt med evnen til å syntetisere tiamin. Derfor er den dyr, inkludert mennesker må tilfredsstille sine behov for dette vitamin mat og derfor utilstrekkelig næringsinntak og malabsorpsjon kan føre til mangel tiamin.

Hva forårsaker tiamin mangel?
Dårlig inntak, alkoholmisbruk, underernæring, vedvarende oppkast, diaré, nyreproblemer og leversykdom er noen av de vanligste årsakene til denne mangel. Som misbruker alkohol er mer sannsynlig å løse de alvorlige konsekvenser av denne sykdommen, er det ofte observert at ikke forbruke en sunn diett som inneholder nok tiamin, mens skaden i overkant av kapasiteten til absorpsjon av alkohol i tynntarmen. Foruten disse, i visse vilkår, som hypertyreose, graviditet, amming og feber kan øke kravet til tiamin i kroppen betydelig, og dermed føre til en mangel. Mange ganger, folk som er avhengige av nyre dialyse og intravenøs administrering av næringsstoffer kan også observeres å oppleve tiamin mangel. Igjen, kan overdrevent inntak av visse matvarer og drikkevarer som nøtter te, kaffe, natron, rå fisk og gjæret, levende gjær og betel hemme opptaket av tiamin og resultatet av mangel.

Tegnene på tiamin mangel
Det er et velkjent faktum at forårsaker sykdommen, fotsopp, som kan klassifiseres hovedsakelig i to typer. Fotsopp fotsopp er tørre og våte, den første virker på nervesystemet, mens den andre er forbundet med kardiovaskulære problemer.

Alvorlig tiamin mangel kan til slutt skade hjernen. Menneskekroppen er ikke i stand til tiamin syntese, og kan lagres i lang tid. Derfor kan symptomene dukke opp i løpet av to til tre uker med utmattende sitt nivå i kroppen. De vanligste symptomene er irritabilitet, tretthet, dårlig konsentrasjon og hukommelsestap. Hvis mangelen vedvarer, kan perifer neuropati oppstå på grunn av skader på perifere nervesystemet. Symptomene på denne sykdommen er muskelsvakhet hovedsakelig i bena, nummenhet og prikking eller brennende følelse i bena.

Andre symptomer som kan være forårsaket av tiamin mangel, hjernen forverring, svekket reflekser, synssvekkelse, søvnforstyrrelser og depresjon. Dersom mangelen påvirker det kardiovaskulære systemet (våt beriberi), deretter en person kan ha problemer med å puste, brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, lavt blodtrykk, rask puls og overdreven svetting. I tillegg er symptomene på en tilstand som er relatert til mage-systemet inkluderer tap av appetitt, forstoppelse, ubehag i magen, dårlig fordøyelse og magesmerter. Hvis venstre ubehandlet eller hadde nok mot tiamin mangel som det kan føre til Wernickes encefalopati og Korsakoff syndrom. Disse forholdene kan føre til forvirring, problemer med øyebevegelser, hukommelsesproblemer, lærevansker og deretter til demens.

Behandlingen for tiamin mangel
Mild tiamin mangel kan bli reversert, med et tilstrekkelig inntak av matvarer rike på tiamin, som, hele korn og magert kjøtt. Imidlertid kan en mangel akutt og alvorlig kreve intravenøs administrasjon av tiamin. Etter et par dager, når pasientens tilstand bedres, kan muntlig vitamintilskudd gi. Imidlertid er den viktigste behandlingen permanent og å spise nok mat som er rik på tiamin. De viktigste kosten kilder til tiamin er hele korn, korn, fisk, magert kjøtt (spesielt svinekjøtt), tørkede bønner, soya, gjær, havregryn, linfrø, ris, poteter, egg, rug, asparges og kylling eller svinekjøtt leveren.
Kunnskapen om dette vitamin-mangel er også viktig å detektere tilstanden i den første fasen, slik at den kan reverseres øyeblikkelig med tilstrekkelig inntak av tiamin. Dette kan forhindre alvorlige komplikasjoner forbundet med mangel på dette vitamin. På samme tid, for å unngå risikofaktorer for tiamin mangel som alkoholisme, er det like viktig å motvirke risikoen forbundet med det.

– See more at: http://omhelse.com/kosthold-og-ernaring/symptomer-pa-tiaminmangel.php#sthash.1KgPEVmK.dpuf