Hvit pizza med kylling

Skjermbilde 2017-10-11 kl. 13.07.34

Lekker pizza med hvit saus av Crème Fraîche og revet parmesan toppet med kylling, sopp og spinat. Nam!

Slik gjør du det:

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    4. Stek kyllingfilet på begge sider i en varm panne med smør, ca. 10 minutter eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter og skjær i skiver eller små biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
    6. Bland Crème Fraîche med revet parmesan, salt og pepper. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.
    7. Del sjampinjong i tynne skiver og fordel utover med kyllingbiter og halvparten av spinaten. Dryss over revet ost.
  • Ingredienser

    DEIG

    7 dl pizzamel type «00», eller hvetemel
    1 ts salt
    25 g fersk gjær
    3 dl vann
    3 ss olivenolje

    TOPPING

    400 g kyllingfileter
    1 ss TINE Meierismør
    2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
    1 dl revet parmesan
    ½ ts salt
    ¼ ts pepper
    10 stk sjampinjong
    1 pakke TINE Revet Ost Original
    100 g babyspinat

    SNX :)